Torşon ne için kullanılır?
Torchon, temel olarak mutfakta sıcak malzemeleri tutmak ve taşımak için kullanılan bir bezdir. Profesyonel mutfaklarda, meşale mutfak önlüğüne takılır. Her zaman kuru ve temiz tutulmasına dikkat edilmelidir.
Torşon hangi dilde?
Torchon. Aslen Fransızca bir kelime olan “torchon” kelimesinin fonetik çevirisi olarak dilimize giren “torchon” kelimesi, ilk kez duyanlara ilginç gelse de aslında bir kumaş türüdür.
Mutfak havlusuna ne denir?
Torshon ayrıca çeşitli pazarlarda mutfak havlusu ve çay havlusu olarak da satılmaktadır.
Yemekte potaj ne demek?
Bir sıvıyı kaynatarak azaltmak, pişirerek koyulaştırmak veya sıvının özünü bırakmak anlamına gelir.
Torson nedir?
Mutfakta geniş bir kullanım alanına sahip olmasına rağmen temizlik amaçlı kullanılmayan pişirme havlusu pamuklu kumaştan yapılır. Tüy bırakmayan ve genellikle beyaz renkte bir bez olan Torshon, mutfakta vakit geçiren herkesin sıklıkla kullandığı olmazsa olmaz tekstil ürünlerinden biridir.
Aşçı şapkası ne işe yarar?
Şef şapkalarının ve diğer aşçılık üniformalarının geleneksel olarak beyaz olmasının nedeni mutfaktaki temizliği belirtmektir. Beyaz renk, lekeleri gizleyebilen koyu renklerin aksine, bir nesnenin kirli mi temiz mi olduğunu belirlemenin en kolay yoludur.
Az pişmiş sebzeye ne denir?
Aldante: Normalden daha az pişirme yöntemi (örn. Aldante spagetti, Aldante sebzeler).
Ceviz hangi dilden?
Arapça cawz جوز “ünlü ağaç ve sert kabuklu meyvesi, juglans regia” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça gawz veya gōz kelimesinden bir alıntıdır.
Ruj hangi dilden?
Ruj kelimesi Fransızcada “kırmızı” anlamına gelen “rouge” kelimesinden gelir.
Aşçılık okuyana ne denir?
Bazen “restoran işletmecisi” olarak da adlandırılırlar. Restoran işletmecileri sadece aşçı değildir. Bir restoran sahibi, bir servis sanatçısı veya bu alanda eğitim almış bir mutfak uzmanı da restoran işletmecisi olabilir.
Havlunun diğer adı nedir?
Peştamal, Türk hamamlarında yaygın olarak kullanılan ve dikişsiz yapısıyla bilinen bir havlu türüdür. Dilimizdeki peştamal kelimesinin kökeni Farsça’dır. Osmanlı İmparatorluğu’nda ağırlıklı olarak hamamlarda kullanılan peştamal, saraylardaki hizmet sınıfında da görülebilir.
Güzel yemek yapana ne denir?
Ördekçioğlu | ✨İyi yemek yapan kişiye lokantacı denir.
Zest yapmak ne demek?
Zest. Günümüzde yabancı tariflerde ve hatta birçok Türk tarifinde kullanılan “zest” kelimesi, limon, portakal ve misket limonu gibi turunçgillerin kabuklarının rendelenmesi veya incecik dilimlenmesiyle elde edilen kısımdır.
Mutfakta marş ne demek?
Restoran Başlatıcı özelliği eklendi. Restoran Başlatıcı, sipariş hazırlama ile ilgili bir restoran uygulamasıdır. Örneğin, bir masada çorba, balık veya tatlı sipariş edildiğinde, bir düğmeye ilk basışta mutfağa çorbanın önce hazırlanması gerektiği bilgisi gönderilir.
Yemekte fine ne demek?
Fine dining restoranlarının amacı: Misafirlerimize en taze, en kaliteli malzemeleri en iyi sunumlar ve yaratıcı dokunuşlarla sunmaktır. Fine dining sunan restoranlar, çoğu tadım menüsü sunar, küçük porsiyonlu menüleriyle birçok yemeğin “bitişini” aynı anda sunarlar.